Att plugga politik

Det finns ingenting som säger att man måste läsa politik på universitetet för att bli politiker, men det kan finnas många anledningar till att man vill plugga just politik. Om så är fallet är ett alternativ att läsa på Uppsala universitet, där de erbjuder Politices kandidatprogram. Det är ett renodlat politikprogram som leder fram till en pol. kand., och omfattar med andra ord tre års heltidsstudier. Målet med utbildningen är att ge studenterna den insikt i samhälleliga, juridiska och ekonomiska problem som de behöver för att de ska kunna vara med och förändra och påverka samhället.

Även på Stockholms universitet finns en treårig utbildning med inriktning på politik, nämligen kandidatprogrammet i filosofi, ekonomi och politik. Så som namnet antyder berör utbildningen alla dessa tre områden, och studenterna har möjlighet att fördjupa sig i ett av dem under utbildningens sista terminer.

Oavsett vad man pluggar har dock universitetsstudenter det gemensamt att de oftast har ont om pengar, eftersom studielånet knappast motsvarar en månadslön för någon som arbetar heltid. Därför kan det som student vara en bra idé att gå in på Rabattkoder.nu innan man köper något, eftersom man där hittar rabattkoder till en rad olika webbutiker. Kanske kan man även köpa sin studielitteratur om politik till rabatterat pris på det sättet.