Bambuser lanserar ny spelare

Petter KarlssonKunskapLeave a Comment

Bambuser - Ny spelare

Bambuser - Ny spelare

Videotjänsten Bambuser har idag släppt en ny videospelare för sändningar med tjänsten. Förutom ett uppfräschat utseende så bjuds man nu också på några nya funktioner. Jag passade på att ringa upp grundaren Måns Adler för att få några inblickar i uppdateringen.

Den gamla videospelaren till livevideotjänsten Bambuser har nu några år på nacken. Igår gjordes en nylansering som bjöd på en hel del nytt. Jag ringde upp Måns och bad honom kommentera de nya funktionerna.

Ny spelare

Grafiken är uppdaterad och det finns lite små fina funktionsändringar. Det är dock några saker jag specifikt skulle vilja lyfta fram.

 

Nytt visningsläge på Bambuser.com

Bambuser - Ny spelare - Wide

Vi brukar ju normalt förespråk att man tar embedkoden för sändningen och lägger in på sin sida. Men i alla lägen är det inte aktuellt och framförallt inte när man bara bläddrar runt på Bambuser och tittar på gamla sändningar.

Här har Bambuser nu lagt en svart ram runt spelaren och tagit bort flera flikar som låg till höger om spelaren. Nu har man istället placerat chatten, kartan och lite info om videon bredvid.

Här kan du se hur det ser ut

Måns kommentar

Det vi velat göra är just att lyfta fram videon ännu mer. Vi har skalat bort det innehålL som inte är viktigt för att användaren primärt ska se sändningen. Efter det ska man enkelt kunna leta sig vidare efter mer.

 

Länka till en specifik tid i videon

Bambuser - Link to current time

När man klickar på den nya ”Share”-knappen kan man nu välja ”Link to current time in player”. Du får då en länk som startar videon på just den tid du valt.

I dagsläget fungerar detta inte för embeds.

Testa en sådan länk här 

Måns kommentar

Tidslinjen sitter på massor av information. Många sändningar är också väldigt långa. Vi ser att det finns massor med användningsområden genom att lyfta fram specifika delar av sändningarna på det här sättet. Det här är också ett område vi kommer att satsa mer på framöver. Bland annat jobbar vi för att kunna tidslänka i embedkoden.

 

Förbättrad chatt och kommentarsintegrering

Bambuser - Nytt chattläge

Två nya riktigt bra funktioner har med Bambusers chattfunktion att göra. I slutet av september 2011 så började chattloggarna att finnas kvar i efterhand och det gick att följa hur det chattades under sändningen. En funktion vi fortarande håller varmt om hjärtat eftersom den bevarar den diskussion som pågått mellan tittare och de i programmet samt den som pågått enbart mellan tittarna.

Till att börja med har chatten fått en funktion då man skriver sitt första inlägg. Tidigare har man först behövt skriva en önskat användarnamn och sedan det första inlägget man ville säga. Detta har varit svårt att förstå för många så folks chattnamn brukar kunna vara  tex ”Hej vad kul”. Det här är nu förändrat så att man först skriver sitt första inlägg. Sedan kommer en pop-up som tydligt ber dig om att skriva ett användarnamn. Inloggning krävs ej. Smart och på tiden!

Den andra funktionen är att man tagit bort kommentarsfliken och integrerat den i chatten. Inlägg som görs efter sändningens slut blir helt enkelt kommentarsinlägg.

Måns kommentar

(skratt) Ja, efter fyra år så ordnar vi chattinloggningen.

Här har Bambuser skrivit om det själva.

Måns Adler

Vi vill också tipsa om artikeln ”Telekombranschen måste välja sida” som Måns och Marcin Dekaminski skrev igår på Expressen.se

About the Author

Petter Karlsson

Petter Karlsson är producent och ser till att både livesändningar och filmproduktioner hålls ihop. Ses ofta i fluga.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *