Vi är FKDV

Vad betyder FKDV?

FKDV är första och sista bokstaven i efternamnen Falkevik och Danehav, det vill säga företagets grundare. Vi har haft teorier om att efterkonstruera en betydelse i stil med Future Knowledge Depends on Video men har valt att låta bli.


Backstory

FKDV bildades 2012 när Robin Danehav och Björn Falkevik äntligen slog ihop sina två företag efter några års samarbetskonkurrerande från samma lokal. Det som gjorde att det tog så pass lång tid var att vi inte kunde komma på ett bra namn. Till slut var det någon klok person i vår närhet som sa ”Men skärp er – ni har ju bra efternamn båda två, sätt ett &-tecken mellan dem så är det klart.” Sagt och gjort

Varför finns vi?

I begynnelsen trodde ingen att det gick att skicka video i realtid på internet till en rimlig kostnad. Vi motbevisade det tidigt och har sedan dess drivits vidare av visa vad som är möjligt genom att kombinera strömmande video med sociala medier. På senare tid har direktsändning blivit en hygienfaktor och vi tar faktiskt åt oss en del av äran för det. Vi strävar hela tiden efter att ”Ta med folk dit de inte kan komma”.


Vad är social video?

Social Video kombinerar video med kulturen från sociala medier. Istället för maximal delning och spridning fokuserar social video på att skapa engagemang hos ambassadörer. Mätvärdet på om ett projekt är lyckat är om rätt personer agerat på budskapet snarare än det totala antal som utsatts. Det kan ta formen av livesändningar från event, filmat innehåll till en företagsblogg eller reportage om nya fågelarter i finska lappland.

FKDTVODD med Björn och robin – Vad är FKDV egentligen?