Om vår livesända talkshow StudioBronx i DN Söndag

Petter KarlssonFKDV1 Comment

studiobronxdn

Godmorgon hörrni! Om #StudioBronx i #DnSöndag idag!

Ett av våra roligaste sidoprojekt är talkshowen StudioBronx Afterwork i vilken vi sänder i 12 avsnitt under våren 2012 som vi tidigare skrivit om här. Söndagen efter första avsnittet kontaktade journalisten Johan Åkesson mig och Petter via mail och undrade om han fick ställa några frågor. Vi förväntade oss på sin höjd en liten notis.

Idag blev  projektet fint (och stort) omskrivet i DN Söndag med artikeln ”Webbseminarier utbildar soffpotatisar”. Vi har bloggat om det på StudioBronx.se.

Kanske ännu mer nyttigt är den frivilliga hemundervisning som sprids på nätet i dag. Alla som vill förkovra sig i något ämne, eller lära sig något helt nytt, kan enkelt följa föredrag och föreläsningar i sin dator.
DN Söndag 22:a januari

Väldigt kul att vårt projekt blir lyft. Att vi dessutom fick möjlighet att prata lite om några av våra tankar om styrkan med livesändningar känns extra roligt. Petter kläcker ur sig följande kloksaker:

– Det fina med livesändningar på nätet är att man verkligen kan nischa sig och ändå hitta sin målgrupp. När man tar ett event och flyttar ut det på nätet blir det tillgängligt för alla, då spelar det ingen roll om du bor i Piteå eller Stockholm, du kan ändå vara med, säger Petter Karlsson och fortsätter:
– Den fysiska platsen blir mindre viktig för att sprida ny kunskap. Dessutom kan man, med föredrag och diskussioner på nätet, bevara allt och plötsligt är tiden inte heller så viktig. Föredragen kan man tillgå, inte bara var som helst ifrån, utan också när som helst.
DN Söndag 22:a januari

Det här är ju det vi predikar varje dag, det vi verkligen tror på. Hur viktigt det är att dokumentera sina event och bjuda på kunskap. Kunskap är det finaste du kan bjuda på, det drar en publik. Att vårt initiativ nämns som motsvarigheten till TED känner jag mig väldigt ödmjuk inför, det är kanske att ta i, men principen är ju faktiskt densamma.

 

Spana in de två första sändningarna från StudioBronx Afterwork här:

S01E01 – Göran Adlén
Ofta känd som Trendspanaren är han en av Sveriges mest eftertraktade föreläsare som ofta är känd som är fenomenal på att se och berätta om nya skeenden i samhället.

S01E02 – Kristina Alexandersson
Chef för Internet i Skolan på Stiftelsen .SE berättar om hennes 365-dagars fotoprojekt CC Clone 365 där hon fotat fantastiskt fina bilder på Star Wars-figurer i lite oväntade situationer och miljöer. Allt under fria Creative Commons-licenser.

Hela gästlistan för resten av säsongen hittar ni här.

 

About the Author

Petter Karlsson

Petter Karlsson är producent och ser till att både livesändningar och filmproduktioner hålls ihop. Ses ofta i fluga.

One Comment on “Om vår livesända talkshow StudioBronx i DN Söndag”

  1. Pingback: Om vår livesända talkshow StudioBronx i DN Söndag | Hackernytt

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *