Problem med glapp mini-HDMI på 5D? Lockport är lösningen.

Robin DanehavLabbet1 Comment

Lockport installertad på Canon 5D

Om du filmar med Canon 5D, 7D eller någon annan DSLR och använder dig av mini HDMI-porten, då vet du att det är den sämsta port som finns. HDMI-kabeln glappar nästan alltid. För mig har det hänt flera gånger att den börjat glappa under en viktig tagning, och därmed tappat hela tagningen.

Dessutom gör detta konstanta glappande fram och tillbaka att porten till slut går sönder, vilket kostar mycket pengar att laga. Det är inte ok. Eftersom kameratillverkarna är slöa med att lyssna på sina användare så är det tur att det finns fiffiga användare.

Jag blev lycklig när jag hittade detta lilla tillbehör. Lockport från italienska Lockcircle är en platta som skruvas fast som ett mellansteg mellan kameran och stativplattan, sen skruvas en mini-HDMI till HDMI-adapter fast benhårt i plattan. Den stora HDMI-porten är betydligt stadigare. Snyggt och säkert.

Den finns både pekandes framåt och bakåt, kostar 109 USD plus frakt och kan beställas från Lockcircle.com. Ett billigt pris för att slippa förlora viktigt material.

Här är tre bilder när min Lockport sitter monterad på Canon 5D.

Mounted Lockport

Mounted Lockport

Mounted Lockport

ROCK SOLID!

About the Author

Robin Danehav

Facebook Twitter

Robin Danehav är en av FKDVs grundare och fungerar som någon slags producent, projektledare och idéspruta. Passionen ligger i berättande och att få saker att fungera och engagera. Drömprojektet är något där en stor skara människor är emot någonting, som sen byter åsikt och blir positiva.

One Comment on “Problem med glapp mini-HDMI på 5D? Lockport är lösningen.”

  1. Pingback: Problemet med glappande mini-HDMI löst! | Danehav.com

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *