neurontin online #sgcity.org, cmbm.org, alesse online, motilium online #cmbm.org, cmbm.org #robaxin

Problem med glapp mini-HDMI på 5D? Lockport är lösningen.

Om du filmar med Canon 5D, 7D eller någon annan DSLR och använder dig av mini HDMI-porten, då vet du att det är den sämsta port som finns. HDMI-kabeln glappar nästan alltid. För mig har det hänt flera gånger att den börjat glappa under en viktig tagning, och därmed tappat hela tagningen.

Dessutom gör detta konstanta glappande fram och tillbaka att porten till slut går sönder, vilket kostar mycket pengar att laga. Det är inte ok. Eftersom kameratillverkarna är slöa med att lyssna på sina användare så är det tur att det finns fiffiga användare.

Jag blev lycklig när jag hittade detta lilla tillbehör. Lockport från italienska Lockcircle är en platta som skruvas fast som ett mellansteg mellan kameran och stativplattan, sen skruvas en mini-HDMI till HDMI-adapter fast benhårt i plattan. Den stora HDMI-porten är betydligt stadigare. Snyggt och säkert.

Den finns både pekandes framåt och bakåt, kostar 109 USD plus frakt och kan beställas från Lockcircle.com. Ett billigt pris för att slippa förlora viktigt material.

Här är tre bilder när min Lockport sitter monterad på Canon 5D.

Mounted Lockport

Mounted Lockport

Mounted Lockport

ROCK SOLID!

Share on Facebook4Share on Google+0Share on LinkedIn2Tweet about this on Twitter3Email this to someone

Om Robin Danehav

En av två grundare. Fotograf men har oftast en hatt som det står producent eller projektledare på. Så kan det gå. Gillar hamburgare och nya leksaker.

Trackbacks/Pingbacks

  1. Problemet med glappande mini-HDMI löst! | Danehav.com - 8 januari, 2012

    [...] har precis bloggat på fkdv.se om min lösning på problemet. Lockport stavas den och är helt briljant. Ett tips från mig till [...]

Leave a Reply